vineri, 26 februarie 2016

0

Studiul combinarii culorilor, pe intelesul copiilor


1. Copiii adora sa combine culorile si in medie petrec 80% din timp amestecand culorile si doar 20% din timp pictand. Consideram ca cele doua activitati trebuiesc imbinate, iar timpul impartit in mod egal intre cele doua
2. Ofera-i copilului doar culorile rosu, galben, albastru, alb si negru. Copiii vor invata sa amestece aceste culori si sa obtina alte culori cu care pot sa picteze
3. Copiii vor invata tehnici mai complexe treptat. Ei trebuie sa invete sa picteze cu o singura culoare, inainte de a folosi doua. Apoi vor fi lasati sa foloseasca cate doua culori la alegere (rosu si galben, rosu si albastru, galben si albastru, etc.), inainte sa fie lasati sa foloseasca 3 culori.
In functie de varsta, copiii experimenteaza in mod diferit pictura. Un copil de 4 ani, spre exemplu, invata sa combine culorile primare si incepe sa foloseasca albul pentru a obtine culori pale. Este bine sa inceapa sa picteze cu cate doua culori. Mai apoi, descopera ca intensitatea culorii poate sa difere - pot crea diverse nuante de roz prin modul in care alege cat rosu sa combine cu alb. Apoi, dupa ce descopera albastrul, copiii sunt fascinati de cum pot crea nuante de mov, lavanda si albastru pal.
Un copil mai mare, de 7 ani, poate fi mult mai experimentat in amestecul culorilor. Adesea exclama: "Vreau mai multe culori!" si sunt mult mai atenti cu nuantele pe care vor sa le obtina, facand cu usurinta diferenta intre rosu deschis si roz si adora sa obtina culori spectaculoase, spre exemplu auriu in loc de galben.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu