vineri, 26 februarie 2016

0

Studiul unui artistDin cand in cand, un pic de studiu in istoria artei, ofera diversitate cursurilor de arta cu copiii. Este fascinant pentru acestia sa le povestesti despre un artist care a trait in urma cu 100 de ani :)

Spre exemplu, Sonia Delaunay este un exemplu potrivit, datorita faptului ca picturile acesteia pot fi abordate ca reproduceri la orele cu copiii - culori intense si forme geometrice.

Cursul se desfasoara in felul urmator:

Pasul 1. Copiilor li se prezinta pe scurt artistul si li se arata cateva picturi reprezentative. Acest pas nu va dura foarte mult, fiind doar o introducere in tema propriu-zisa, copiii fiind nerabdatori sa inceapa lucrul. Exemplele ii ajuta pe copii sa se inspire, copiind stilul artistului. In acest caz, am folosit diverse forme si rigla pentru a crea motivele geometricePasul 2. Se trece la continuarea desenului in creion, copiii mai mici avand nevoie de ajutor in manuirea creionului

Pasul 3. Momentul asteptat de majoritatea copiilor - colorarea! De aceasta data alegem tempera, dorind sa obtinem culori intense, ca in picturile originale.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu